lördag 18 juli 2009

Havøysund, dag 5 - 20 + för Adam

Efter att ha ätit frukost på hotellet innan vi gick och lade oss vaknade vi efter en kort sömn upp i ett väder som var värre än dagen innan. Alla andra fiskare valde att stanna hemma på campen och ladda upp inför någon skaldjursfrossa på hotellet när vi drog på oss våra flytoveraller som numera är frasiga av torkat fiskslem när de kommer ur torkrummet.


Efter en timmes fiskande fick vi under en stund sällskap av guidebåten och under de två timmar vi fiskade tillsammans hände ingenting alls i lä bakom en udde.

Efter ett par timmar vände vinden vilket dödade lite av den mest krabba sjön och gav oss möjligheter till vettiga drivor över en ravin vi var sugna på. Inom kort krokar Robert och Simon in i varsin mindre flundra.




Drivan gav utöver det massor av intressanta påslag varför vi fortsatte nöta och plötsligt signalerar Adam fisk som är lite större. Tyvärr sammanfaller detta med den enda gången vi hittills har lyckats nysta ihop alla tre linorna. Under tystnad och stress löser vi snabbt den situationen och Adam kan fajta sin fisk något lugnare medan Robert filmar och Simon gör sig redo för landning.


Efter 15 minuter av rusningar landas fisken som väger cirka 23 kilo.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt jobbat! Do mest ihärdiga blir alltid belönade. Jesper

Staffan sa...

Superskoj, sååååå sjukt viktigt att den där "vettiga" fisken får syna båten på en sån här resa :)

Gratulerar hela teamet och i synnerhet fångstmannen.