fredag 4 mars 2011

Nybroån. Andra försöket.

Torsdagens fiske i havet gav inte mersmak och eftersom vattnet där var lika kallt och klart under fredagen blev det en tur till ån istället. Eftersom ån var 0.6 grader varmare än havet kunde man misstänka att en del blänkare skulle ha stigit.

På fiskefronten finns bara en grej att rapportera: en fisk av klart fin storlek som fajtades ett tag. Tyvärr fick Robert landningsnoja innan det faktiskt var dags för landning. Och när fokus hamnar där istället för på fisken brukar det gå åt skogen. Denna gång säkrades fiaskot genom att Robert lyckades plurra i ivern. Bara upp till knäna, men det räckte för att förlora initiativet i fajten. Klassiskt försäsongsmisstag.

I ån står oerhört mycket nedfallande fisk i riktigt dålig kondition. En av dessa, kanske 2 kilo i lite bättre skick, återfinns på bilden nedan.

Igen fick man intrycket att ån är välskött till tusen, en patrullerande tillsynsman har man kostat på sig. Sjukt bra! Häromdagen fick FVO:t årets miljöpris av Sportfiskarna, bl a för att man vräkt ut mer än 65 ton lekgrus i ån.

I och för sig är det inte så konstigt att man har råd att sköta ån, de två fiskekort som Robert har köpt kostat 350 + 260. Vi lämnar ån med förhoppningar. De två dagar som avverkats var under absolut värsta tänkbara förhållanden och med ett par plusgrader till i vatten/luft är möjligheterna skyhöga till riktigt bra fiske.







Inga kommentarer: