onsdag 8 juni 2011

Robert: nytt PB på lax i hemmavattnet

Robert har ju de senaste åren bott ett surfcast-kast från Säveån. Och i vanlig ordning har hemmaplan varit rätt ointressant. Efter en rek-promenad vid helt orimligt vackra Jonsereds Strömmar som gav mersmak köptes iallafall ett dagskort in.

Tanken var mest att öva lite med flugspöt i strömmande vatten och efter ett par timmars otröstligt klant-nötande och taktiksnack med fisketillsynsmannen kändes det som det fick vara nog.


Den vänliga tillsynsmannen såg sannolikt på Roberts uppsyn att dagen lämnade mer att önska och frågade om Robert hade spinnprylar med sig och om han isåfall "Ville ha en lax?".

Hastigt riggade Robert upp Mörrumsprylarna och efter snabb guidning satt drömfisken på fjärde kastet. Skillnaden mellan färgad fisk i Mörrum och nystigen atlantfisk är enorm, fajten tog bortåt 15 minuter på stenhård broms i det grunda vattnet. Väl uppe mättes fisken till 94 cm och 8.68 kilo. Nytt PB för Robert, på första besöket i ån.

Givetvis är Robert i livslång tacksamhetsskuld till tillsynsmannen. Detta var den åttonde fisken som kom upp för säsongen och det sägs att det krävs ungefär 160 timmars jobb för varje fisk i ån. På ren svenska en rätt orättvis fisk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha! snyggt roberto. Trodde i o f sig att fiske utanför frimicklarna (typ hammarskog) var hemmavatten. hehe.. Johan Ö och jag harvar numera i Värtan med den vanliga utdelningen... // Fredrik R.