tisdag 27 september 2011

Med Mats i Jonsered

Säveån har fiskat långt under förväntningarna den sista tiden. Förståsigpåarna anser att det beror på att Vattenfall kör fullt blås i tapprännan för att få ut vatten från sjön Aspen. Och att fisken då skulle sticka förbi Jonsereds strömmar på momangen. Om det stämmer är det ju bra eftersom det borgar för bra fiske kommande år.

En rimligare teori är att den extremt höga vattenföringen bara gör det svårt för folk att fiska vettigt. Och såklart även den nya regeln om att bara enkelkrok får användas.

Med tre dagar kvar av årets säsong begav sig Robert till ån, denna gång i sällskap med Mats som körde spinn.


Vi hade egentligen tänkt fiska Lorthölj och Britta-Majas hela dagen men eftersom det var folk där körde vi först på Manered och sen i Edsberg. Robert hade kontakt med en fisk på Edsberg. Två ryck i linan och sen inget mer. Och det var typ det som hände under hela passet. Som ändå var jävligt trevligt. Grymt väder, som vanligt fina omgivningar och bra käk.


Efter ett kort intro från Robert nötte Mats på i ensamhet. Han sportade för dagen en smårutig skjorta från Ralph Lauren. Föredömligt och korrekt på samma gång.


Nedan ses Robert dumkasta alldeles för länge på fisken som var framme och nöp hans fluga tidigare.




Mats jobbar Edsberg.

Inga kommentarer: