söndag 15 augusti 2010

Sen och hemlig rapport från veckorna i Blekinge

Väldigt sent kommer här en kort rapport från Roberts semesterveckor i Blekinge. Utöver de sedvanliga sniporna från bryggan hände fyra intressanta saker;


1. Förbjudna sjön
Jag lyckades snacka till mig att fiska i en liten sjö som det är löjligt svårt att komma till i. Jag har tidigare från land sett riktiga grisar till gäddor här och mycket talar för att detta är ett "lätt" vatten att knipa drömfisken i.
När jag lovat att återutsätta all fisk och inte tala om för någon att jag fiskat i sjön (kan därför inte berätta vad den heter här), samt gett vattenägaren en summa pengar fick jag tillgång till båt och sjö. Eftersom detta var i seklets värmebölja såg jag det hela mest som ett bra rek inför fiskedagar då väder och vattentemperatur är bättre. Jag hoppas få återkomma med mer fiskrik rapport senare.

Det fanns två båtar att välja mellan. Den här ovan och en icke sjösatt plasteka. Givetvis gjorde fiskeivern att jag valde den "enkla" båten. Tämligen omedelbart får jag ett påslag som får mig att inse att fight/landning av stor fisk kommer vara omöjligt från baljan jag stod i. Rodde tillbaka och lämpade i den större båten. Inga fler monsterpåslag efter det.

En av vikarna i sjön.


2. Skogssjön
På agendan stod en dags laxfiske i Mörrum. Inför detta fiske besökte jag Kjelle på helt grymma Sportfiskeshopen i Karlshamn. Han berättade att det var lönlöst att åka till Mörrum, av samma väderanledning som trögade ned fisket i förbjudna sjön. Han var även bussig nog att bjuda på tips på grym abborrsjö uppe i de Blekingska skogarna. Tog en rekognoseringstur dit med svärfar. Vi fiskade mycket kort under riktigt risiga förutsättningar men landade ändå fler abborrar än vad jag gjort totalt, de senaste tio åren. Bra potential för stor fisk. Ett par dumma snipor trotsade även värmeböljan. Lovar att berätta mer detaljer om denna sjö efter att ha kört en ordentlig satsning i den.


3. Den dolda ån
Efter att temperaturen legat kring 30-strecket kom så skitvädret. Med nordlig vind dessutom! Vattentempen sjönk över en natt från 22 till 7 grader. Jag och svåger Calle packade raskt ihop prylarna och stack ut på långtur. Dessvärre verkade det som fisken blivit chockad av temperaturväxlingen för det var stendött på alla säkra ställen. Vi behövde vatten som inte påverkats så mycket av vinden (läs sötvatten). Längst in i en av favoritvikarna anar vi rörelse utåt i vattnet och tar oss in i en liten vassmynning där Calle under vårfisket tappat en garanterad 10+. Här väntar en liten å på oss. En å vi inte känt till. Som inte finns med på sjökort eller karta. Tiden är knapp så vi skyndar uppströms för att se hur långt vi kan ta oss. På vägen fiskar vi popper utan resultat. Det spelar mindre roll då vi från ovan fått ett grymt kort att spela ut under kommande vårfisken.


4. Piggvarsstället
Efter tre år av slit, rykten och teorier lyckades jag bekräfta en botten som håller piggvar!!


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intressant information