söndag 7 augusti 2011

Kvällen som SMHI förstörde

Robert på visit på sydkusten. Ett fiske med Lars planerades såklart in. Då möjligheterna till fiske är färre numera så valdes en dag med ypperlig prognos. SMHI lovade totalt genommulet, duggregn och upp till kuling i byarna. Vi valde en klassisk öringsposition i frånlandsläge, på ostkusten, och begav oss ivrigt dit.

Omgående kliver vi ut i Östersjön och känslan är att det kan bli en bra kväll. Nedan ses Lars löda på för kung och fosterland.


Platsen visar sig krylla av tobis och när öringen väl börjar jaga kommer våra tobisimitationer vara det enda som inte dyker ner och gömmer sig i sanden, och därmed förhoppningsvis lura en och annan blanking.

Efter att ha krokat tobis i typ varje kast känner vi att det är läge att käka middag lite snabbt, och vänta på mörkret.


Tyvärr bjuder middagen även på en helt värdelös väderomställning som SMHI missat helt i sin minut-för-minut-prognos. Det mojnar. Det blir bleke. Solen tittar fram.


Barnfamiljer och hundar dyker upp på stranden för en fin sommarkväll. En sån man absolut inte fångar många öringar på. I takt med att vädret blir finare och finare känns det hela mer och mer hopplöst och till slut erkänner vi att det inte är någon större idé att nöta på. Bortsett från väderfadäsen är det en sjukt trevlig tur till en plats som regelbundet levererar stor fisk.

Inga kommentarer: