måndag 1 augusti 2011

Trollingpass i Blekinge

Robert, som ju är på långvisit i Blekinge, stack igår ut på ett trollingpass med fiskeguide Björn Sperling, som syns mellan spöna här nedan.

Eftersom zon C utanför Mörrumsån stänger för trolling den första augusti kändes ett pass där på havsöring, just innan stängning rätt relevant.

Väderförutsättningarna var fantastiska ovan ytan. Där nere var det kanske en smula för varmt och en del tång/sjögräs som gärna lät sig krokas av vårt ekipage.

En kool grej var att Björn hade en trådlös transponder som talade om temperatur på det aktuella fiskedjupet. Tyvärr skiljde sig den inte så mycket från yt-tempen.

Utanför Karlshamn såg vi stora stim bytesfisk på lodet och satte sex spön. Här landade vi två torskar. En i helt okej storlek, men ändå inte vad vi kommit för. I bakgrunden skymtar Karlshamns episkt fula silhuett.


Efter detta körde vi mot zongränsen vid Sternö huvud och sen rakt neråt, mot Hanö. Ett knippe torskar och näbbgäddor underhöll oss i väntan på öringen.

Framåt kvällen, utanför Tärnö, såg vi lite aktivitet i ytan och fiskade då lite ytligare, utan resultat, trots att vi körde en bra bit in i mörkret.


Trots att vi bommade på öringen var det en grymt trevlig dag till sjöss! Trolling visade sig vara sjukt kul. Och vilken materialsport sen..!

1 kommentar:

Team Beast sa...

Trolling är kul!!! Ännu roligare när det nappar storlax dock ;)