onsdag 24 juni 2009

Förlåt!

Förlåt, det har varit alltför många prylorienterade inlägg på sista tiden men vi kan inte hålla oss från att göra ett till. Vi har nämligen lagt vantarna på ännu en klart underbar pryl.

Bakgrund: Shimano har ju under flertalet år sålt premiumänden av sitt spösortiment med en gängad ändplatta. I denna kan man skruva fast balansvikter för att på så sätt customisa känslan i sitt spö och balansera av betesvikt/rulle. Detta är ju något som Normark såklart aktivt ignorerat i sin strävan att förse det svenska folket med jävligt tråkiga prylar. Men hör och häpna: i årets spösläpp finns faktiskt vissa serier som har den här featen. Beastmaster är en av dem.

Att få tag i själva vikterna funkar även det i Sverige, även om det som vanligt är dyrare och tar längre tid än att vända sig till utlandet. Nedan följer bildsviten på hur vikterna ser ut, och funkar.

Vikterna kommer förpackade som en stav i tre sektioner.


Dessa väger vardera 10, 15 och 20 gram. Man kan således välja att addera 10 till 45 gram till sitt spö med alla tänkbara kombinationer däremellan.


Änden på spöet kan skruvas loss, och som sagt har plastdelen gängor där du fäster vikterna.


Efter det skjuter du in vikterna och skruvar åt plaständen. Volia: ditt spö är personligt och givetvis fiskar du nu sjukt mycket bättre!




2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Undrar var du lyckades hitta dessa i Sverige? Själv har jag hittat en norsk sida som säljer dem men inte någon svensk.

/Leif

Martin sa...

Skulle också vilja hitta dessa...