fredag 19 juni 2009

I brist på fiske - mer prylar!

Eftersom vi av många anledningar inte fiskar alls för stunden kommer här ett inlägg till med lite prylar. I ärlighetens namn är ju köp och ägande av utrustning minst lika viktigt, eller kanske viktigare än själva fisket. Som vanligt finns inget nedan att köpa i svenska butiker eftersom galningarna på Normark har valt att ha det så.

Först ut här nedan är en verkligt sjukt bra grej. Shimanos Fightin' Buddy. Tanken med denna är att den ska ersätta spöbältet och när vi testar den på landbacken känns den verkligen så bra som vi hoppats. Konstruktionen är busenkel: en stor gummitratt som du passar in spöänden i och sen kan låta vila mot lår, mage eller panna om du så vill.


Närbild: Buddyn apterad på spö. Notera att den kommer i två storlekar så det är en bra grej att mäta spöbutten innan du beställer. Kanske härifrån (där allt i inlägget är köpt).


Nästa grej är en rätt smart grej även det även om den av många kanske klassas som onödig. Det du tittar på är inget mindre än en vattentät förvaring för skor/vadarkängor eller annat äckligt du inte vill ha rakt i den stora väskan. Eftersom den är vattentät funkar den såklart för att hålla väta borta från grejer du vill ha torra. Öststatsdesign möter japansk hi-tech. Vi gillar!


Här under ses en Utility bag från HFG-sortimentet. Om vi snackar öststatsretro på väskan ovan vet vi inte vad vi ska säga om denna tingest. Vadderade väggar och broderade loggor - såklart!


Sist ut är en rullförvaring ur samma HFG-serie. Finns i alla rullstorleksklasser, nedan syns 4000-modellen. Har invändig ficka för förvaring av extraspole.

Très sportif, säger vi!


Inga kommentarer: