lördag 13 juni 2009

Hallå Normark - hör ni oss eller?!

Lika mycket som vi dyrkar Shimano har vi kommit att inte gilla Normark (som är Shimanos svenska generalagent).

Normark är ett företag som har alla möjligheter i världen att förse de svenska sportfiskarna med grymma grejer men som väljer att konsekvent bara ta in det tråkigaste standardsortimentet, år efter år.

För er som inte visste det är det ju så att Normark även är generalagent för t ex Rapala (som bl a producerar tänger) och Plano (som producerar förvaringslösningar). Tyvärr har Normark beslutat att "skydda" dessa varumärkens försäljning genom att konsekvent INTE importera annat än spön och rullar från Shimano (och då alltid de tristaste standardgrejorna).

Som tur är finns internet, vi i Ulken har de senaste åren spenderat löjliga summor på att privatimportera de sjukt fina saker som säljs i andra länder. Oftast är det rullar vi köper hem men när vi ändå gör oss omaket att beställa från fjärran land får alltid någon bonuspryl åka med.

För någon vecka sedan kom vår senaste sändning och det är nu dags för årets vårvisning!


Först ut här nedan ser vi en helt fantastisk produkt för havsfiskaren: en chocktafsdispenser! Innan denna fanns det bara ett läge på chocktafsen och det var: kaos. Denna rackare rymmer tre spolar och har ett fiffigt system där lina matas ut och bromsas upp på samma gång. Alltid ordning, alltid stil!


Nästa produkt är inte lika smart men efter att ha levt med skammen en tackelpärm från Ron Thompson under ett par år känns våra modehjärtan nu lite lättare. Givetvis kan man köpa lösa ziplock-påsar och fylla på med/byta ut om man känner för det. En klart stämningshöjande accessoar!


Produkten här nedan har ni sett förut här på bloggen men då utan djupare introduktion. Det är något så underbart som en något retro rullförvarings-/rulltransportlösning. Inuti den finner man vadderade flyttbara väggar där upp till tio rullar mår gott. Med denna chickt i handen är du redo för vilken bättre internationell fiskecamp som helst, GAH!


Tänger. Kan man ha för många? Nej.
Här nedan ses Roberts urval. Shimano tillverkar fantastiska tänger med oerhört mycket bättre kvalitet än Rapala. Dessutom är de faktiskt rätt billiga. Högst upp ses extractorversionen från Brutas Black Nickel-serien. Under den en mindre version i samma serie. Under den en maffig crimpingtång ur Brutas Blue Water-serien. Längst ned skymtar underverket. En helt sagolik tång ur serien Baysteel Saltwater. Mer info om den här.


En grej vi i Ulken stört oss på under en längre tid är att det inte funnits något stylish sätt att säkra upp spön under gång i stökig sjö. För att råda bot på det tillverkade vi våra egna trolling straps. De är nu källsorterade till förmån för för de oerhört moderiktiga sakerna du ser här nedan:


Sist men inte minst: kan man förvara sina spön och rullar och vara fashion även när de är utanför väskan en bit upp? Svar: ja!

Här nedan ses en serie snygga och funktionella rullförvaringslösningar i neopren. Finns såklart till traditionella multirullar, haspelrullar och lågprofilrullar i alla storlekar.

Längst ned på bilden skymtar en uppsättning stilrena och smarta rodbands för klanderfri spöhantering.

Inga kommentarer: