lördag 6 juni 2009

Väst Måseskär

För ovanlighetens skull var det idag dags för ett havsfiske i svenska vatten. Båten är numera chippad upp till 155 sköna dieselhästar. Tanken var att vi skulle inleda med att fiska agn kring 37:an för att sen djupmeta lubb i de djupare rännorna rakt väst Måseskär.

Frukosten avrundades med Dramamine, som numera kommer i en tuggtablett som smakar apelsin. Som alla vet är de svenska sjösjukepreparaten helt värdelösa. De amerikanska är inte bara effektiva, de är goda att äta också!


Vår ständige följeslagare, och gode vän Rennie fick som vanligt följa med. Det var en guide på ett hajfiske i Sydafrika som tipsade Adam om att Rennie är grymt när man känner att sjösjukan kommer krypande och sedan dess har vi alltid ett familjepack i fiskeväskan.

Det visade sig snart att medicineringen inte riktigt var nödvändig men tyvärr hade vi löjligt stark nordgående ström och på det sydlig vind vilket gjorde att djupmetesplanerna reviderades. Istället satsade vi på att jigga kring 37:an och det var väl sådär. En del mindre torsk kom upp och vid sidan av det förvånansvärt mycket bleka, och det är ju kul!


I sista drivan krokade Robert in i något större. Tyvärr varade fajten inte särskilt länge och efter detta kände vi lite att det fick räcka för dagen.

Inga kommentarer: